Novosti

Nacionalni Park Sjeverni Velebit i centar za posjetitelje Kuća Velebita otvoreni su za posjetitelje od 11.05.2020.

08.svibanj.2020

Dragi posjetitelji, NP Sjeverni Velebit kao i centar za posjetitelje Kuća Velebita nakon ograničenja rada zbog epidemije koronavirusa ponovno otvaraju svoja vrata za posjetitelje 11.05.2020., kada počinju s radom i svi nacionalni parkovi, kao i parkovi prirode.

Molimo Vas da obratite pažnju na sljedeće napomene koje će biti na snazi do daljnje obavijesti:

Radno vrijeme ulaza Babić Siča: ponedjeljak – nedjelja 08:00 – 16:00

Radno vrijeme Centra za posjetitelje Kuće Velebita: utorak – nedjelja 08:00 – 16:00

Sukladno mjerama održavanja socijalne distance za sada posjet Parku kao i Kući Velebita moguć je isključivo za individualne posjetitelje. Grupne posjete i radionice trenutno nije moguće ostvariti.

Što se tiče Parka posjet će se odvijati uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda, stoga Vas molimo da se istoga pridržavate.

Prema preporukama za sprečavanje infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima HZJZ od 24. travnja 2020., u svrhu sprečavanja širenja infekcije u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, u Centru za posjetitelje Kući Velebita potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i djelatnika muzeja/galerije/izložbenog prostora. Dopušteni broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u Kući Velebita je 25.

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja Kuće Velebita u funkciju posjećivanja preporuča se:

Fizička distanca uz izbjegavanje grupiranja na jednom mjestu. Ograničenje broja posjetitelja. Obavezno dezinficiranje ruku prije ulaska i nakon izlaska. Nošenje zaštitne maske i rukavica. Tijekom razgledavanja izbjegavati dodirivati površine. Održavati respiratornu higijenu. Pratite savjete i potencijalne izmjene na web stranicama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i na našim službenim stranicama.

Detaljnije upute i preporuke od strane HZJZ-a možete vidjeti na sljedećem linku: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/.

Zahvaljujemo na razumijevanju i apeliramo na odgovorno ponašanje! Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

Veselimo se Vašem dolasku!

#ostanimoodgovorni


Copyright © 2021. Kuća Velebita. Sva prava pridržana.

Dizajn i izrada Prospekt